Succesfuldt GO' morgenmøde d. 3/10

Vi takker for det store engagement og de mange gode spørgsmål ved gårsdagens GO’ morgenmøde. Det store taleemne var denne gang den digitale transformation, der har betydning for menneskers job, hvor stillinger opstår grundet teknologien mens andre overtages som følge af den.

Er det "the new normal" at blive opsagt i et foranderlig arbejdsmarked?

Den digitale transformation, som vi står overfor idag, byder på en hel central kommunikativ udfordring. En udfordring hvor vi skal være transparente som organisation for at undgå rygter, illoyalitet, svækket tillid og manglende motivation. Det handler især om medarbejderne, og om hvordan vi kan skabe gode ambassadører i de medarbejdere, vi siger farvel til, i de tilbageværende og i de nye. Men hvordan gør vi det?

Det var det helt store samtaleemne på det seneste GO' morgenmøde fortalt af Hartmanns' CEO Anne-Mette Ravn. Anne-Mette har stor ekspertise og hands-on erfaring med håndtering af såvel individuelle opsigelser som fyringsrunder fra nogle af landets største virksomheder. Derfor  kunne hun fortælle, hvordan du kommer godt ud på den anden side og får hjulpet opsagte medarbejdere godt videre i deres karrierer med en stadig høj motivation og loyalitet til virksomheden.

Guidelines og best practice

Oplægget bød på inspiration og værktøjer til udarbejdelsen af veltilrettelagte exit-programmer, der hjæper en organisation med at sende opsagte medarbejdere godt videre ud på den anden side, og videre i deres karrierer. Gennem emnet udfoldes konkrete guidelines og best practice, som deltagerne allerede efter morgen-croissanten kunne bruge i deres daglige arbejde.

Har du og din organisation lyst til at deltage i vores næste gratis GO' morgenmøde tirs. 7.nov med temaet "Furture of work?"

Du kan tilmelde dig HER