undgå fejlrekrutteringer

Assessment hos Hartmanns betragtes som et center. Der findes flere forskellige løsninger, som hver især kan skræddersyes til lige præcis den situation, du står i.

Sådan ansætter du den succesfulde kandidat

Kender du det, når du er i gang med en rekrutteringsproces, at du står tilbage med to-tre kandidater, der alle har kompetencer til stillingen på hver deres måde? Du bryder din hjerne med, hvordan du skal vide, hvem der vil få mest succes i jobbet. Du har brug for en substantiel objektiv vurdering – en second opinion. Hvordan vurderer du kandidaterne objektivt uden at indblande den relation, der er opbygget under samtalerne?

Assessment betyder vurdering

Assessment giver dig mulighed for at få en objektiv vurdering – en second opinion vedrørende én eller flere kandidater, som du selv har valgt igennem din egen rekrutteringsproces. Assessment giver dig den ekstra objektive vurdering, så du kan træffe det endelige valg og sikre dig den kandidat, der har størst sandsynlighed for at få succes i jobbet. Med andre ord kan du kvalitetssikre din egen beslutning, hvor du får be- eller afkræftet din mavefornemmelse.

Assessment hos Hartmanns betragtes som et center. Der findes flere forskellige løsninger, som hver især kan skræddersyes til lige præcis den situation, du står i. Vi kan ultrakort opsummere det i følgende overskrifter.

  • Hvem skal jeg vælge til min organisation? 
  • Skal der ske ansættelser på lederniveau?
  • Hvem er din idealprofil?
  • Skal din leder ansætte nye medarbejdere?
  • Vil du have en hurtig og nem analyse til din teamansættelse?

Ja tak til kvalitet og succes

Jeg vil gerne kontaktes for at høre mere om, hvordan jeg kvalitetssikrer min beslutning og sikrer, at min næste medarbejder får succes i jobbet.

Kontakt
Anders Kinnerup, Sales Manager
Mobil 4121 1317
E-mail anders.kinnerup@hartmanns.dk

Eller sign up her, så bliver du kontaktet.

Mere om assessmentcenter
Her kan du læse mere om hvilke muligheder og løsnigner, der er ved at benytte et assessmentcenter.

Læs mere her