Vi rekrutterer mennesker

Mød Hartmanns' Betina Knøfler, der rekrutterer dygtige IT-specialister til danske og internationale virksomheder. Hør hvorfor hun elsker sit job og hvad hun kigger efter når hun har kandidater til jobsamtale. I videoen herunder.

 

 

En jobsamtale er IKKE en eksamen

Frygter du at gå til jobsamtaler? Det behøver du ikke. I dette interview forklarer Betina Knøfler, om hendes menneskefokuserede syn på rekruttering og hvordan hun afdækker, om du er den rigtige til, at udfylde det job du har søgt.

En af Hartmanns' erfarne rekrutteringskonsulenter

Hej, Jeg hedder Betina og jeg arbejder hos Hartmanns som Senior rekrutteringsonsulent, med speciale indenfor IT, det vil sige, at jeg sidder og laver rekrutteringer og fastansættelser for vores kunder.

Hvorfor arbejder du hos Hartmanns?

Jeg arbejder hos Hartmanns fordi jeg synes, at vi bidrager til samfundet. Det giver rent faktisk mening for mig, at gå på arbejde hver evig eneste dag. Noget af det jeg synes er helt fantastisk på en arbejdsdag er, hvis jeg har mødt dig, som kandidat, og vi har en snak, både om det job du eventuelt er i spil til, men også omkring hele historien du har med dig, hvad har ledt op til, at du sidder her i dag? Det er vigtigt, at vi får talt ind til og uddybet de positive og negative ting du har oplevet i din karriere indtil nu.

Hvordan foregår en jobsamtale hos en rekrutteringskonsulent?

Vi skal tage en snak om, hvad der er det rigtige for dig i fremtiden. Du skal kunne føle, at du i hvert fald går herfra med nogle flere tanker om jobbet og dig selv. Måske giver det dig en mulighed for at revurdere de valg, du var ved at træffe eller har truffet. Det er ikke sikkert, at jeg som rekrutteringskonsulent, kan give dig svar på alle spørgsmål. Fordi det er jeg her ikke for, men jeg er her for, at vi kan have en god dialog. Det er noget af det, som jeg synes er mest interessant.

Så leder det jo som regel op til, at der er en kandidat, der får sit drømmejob og at en virksomhed bliver meget glad for at have fået deres drømmemedarbejder. Men det jeg rent faktisk synes er det mest spændende ved mit job og min dagligdag, er at møde mennesker, møde kandidater og virksomheder som også potentielt kan være kandidater. Så tager vi en snak om, hvad er det for en historie, du har. Hvem er du som person? Og hvor passer du godt ind henne? Dette sikrer de bedste rekrutteringer”.