Ville du så plat eller krone om en halv million?

Få adgang til den unikke opskrift for rekrutteringsprocessen og interviewteknik, så du undgår at kaste dig ud i tilfældighedernes spil.

Få adgang til den unikke opskrift for rekrutteringsprocessen og interviewteknik, så du undgår at kaste dig ud i tilfældighedernes spil.

Vi er i fuld gang med et økonomisk opsving og danser op ad opgangskurven. I en lang periode har det været arbejdsgivers marked, men meget tyder på, at vægten er ved at tippe, og der igen er stor rift om talenterne – såvel nyuddannede som garvede. Det trækker temaet ”tiltrækning og rekruttering” ind på direktionsbordet i de fleste danske virksomheder. Og det centrale spørgsmål er, hvad der skal få talenterne til at vælge netop din virksomhed?

Fuldtræffer

Når vi ansætter nye medarbejdere, og i rekrutteringsprocessen gør os uhyre umage for at spå om en potentiel kandidat får succes i jobbet, viser undersøgelser ikke overraskende, at vores træfsikkerhed afhænger af de metoder, vi anvender. Det er dokumenteret, at gennemførelsen af strukturerede interviews er særligt velegnet til at forudsige fremtidige jobpræstationer (Schmidt & Hunter, 1998).
Når vi samtidig ved, at en fejlrekruttering let kan løbe op i en omkostning på en halv million kroner, så er spørgsmålet vel bare, hvordan vi strukturerer vores interviews i praksis? Hvad enten du søger en praktisk opskrift for den træfsikre rekrutteringsproces eller jagter et venligt puf til at udfordre dine eksisterende interviewvaner, så får du et konkret udbytte fra Hartmanns’ kursus i Rekrutteringsprocessen og Interviewteknik, som du kan bringe i anvendelse i det interview, du har stående i kalenderen dagen efter.  

Det siger deltagerne

Connie Ahm, HR Chef i Lollands bank
”Efter 1½ år som HR-chef i en nyoprettet stilling, var det vigtigt for mig at få en værktøjskasse, som jeg kunne bruge til at blive endnu skarpere på det, man skal være opmærksom på i forbindelse med rekruttering af de rigtige medarbejdere.

Efter 2 dages intensivt kursus hos Hartmanns gik jeg hjem med en fuld værktøjskasse, der indeholder alt, hvad jeg skal bruge i hele rekrutteringsprocessen – lige fra den interne jobanalyse, til spørgeteknikken i jobsamtalen og den endelige udvælgelse af den bedste kandidat.
På kurset fik jeg, ud over værktøjskassen, god sparring og feedback fra den erfarne underviser og jeg kan varmt anbefale kurset som et godt supplement til alt det juridiske i rekrutteringsprocessen”

LÆS MERE OM KURSET HER

Kontakt

Ring eller skriv til Jens Hein, Senior Business Consulting Manager
Tlf: +45 4121 1315
 E-mail: jens.hein@hartmanns.dk
Jens er uddannet Cand. Merc. inden for organisation og afsætning. Han har arbejdet med udvikling af mennesker de seneste 20 år. I Hartmanns gennemfører Jens  executive rekrutteringer inden for økonomi, salg og marketing. Derudover underviser Jens på kurset i Rekrutteringsprocessen og Interviewteknik.