Boganmeldelse

Boganmeldelse: Den interne konsulent

Hvad enten du er fagspecialisten, forløbsdesigneren, projektlederen, proceskonsulenten eller relationsskaberen, kan du i bogen ’Den interne konsulent’ finde svar på, hvordan du i praksis kan bidrage til strategisk udviklingsarbejde i den organisation, du er ansat i.  Bogen henvender sig til den interne konsulent, og er skrevet af de to erfarne psykologer Michala Schnoor og Morten Jack. Begge har de igennem mange år arbejdet med organisations- og ledelsesudvikling, og begge har de et særligt blik for hvordan de interne konsulenter i organisationer understøtter strategisk udvikling. Bogen rækker på denne måde både ind i og ud over ledelseslitteraturen, idet den især er et mekka for dig som har til opgave at skabe værdi, forandring og udvikling i den organisation, du er ansat i.

Fordi bogen handler om god konsulentpraksis på de interne linjer, og fordi bogen kombinerer et praksisperspektiv med psykologisk teori udfylder den også et hul i dansk litteratur. Bogen insisterer netop på, at kompetencer og fagligt afsæt er relevant for den interne konsulent, og herunder på at der findes værktøjer og metoder her, som kan fremme strategisk udvikling. 

Med base i organisationspsykologien, og med erfaringer fra ledelsesudvikling og forandring i organisationer, viser de to forfattere veje til etiske, strategiske og konstruktive handlemuligheder for den interne konsulent. Bogen er relevant for mange faggrupper, og især for dig som skal udfylde en strategisk konsulentrolle på din arbejdsplads. Bogen tager dig på en overskuelig rejse ind i, hvordan du kan skabe værdi som intern konsulent, hvordan du kan arbejde med forskellige metoder, optikker og tilgange i dit samarbejde med andre i din organisation, og hvordan du kan håndtere kompleksitet og dilemmaer.