Danmarks bedste vikar overraskes

Hartmanns har Danmarks bedste vikar 2019

Vi kan ikke få hænderne ned hos Hartmanns, for vi er pavestolte af hver dag at have fantastiske repræsentanter ude i landets virksomheder. Og vi er mindst ligeså stolte af at Kasper Juhl Weinreich, som har været vikar gennem Hartmanns i snart to år, er kåret som Danmarks Bedste Vikar 2019.

På en helt almindelig mandag troede Kasper, at han skulle have en sædvandlig dag på MetriCorr, hvor han har været i et længevarende Try & Hire-forløb siden starten af februar. Men hvad Kasper ikke vidste var, at dagen ville blive spædet til med farverig konfetti og en fornem titel som Danmarks Bedste Vikar. Med i skulderklappet følger en kontant præmie på 10.000 kroner, som bestemt er velfortjent.

Kåringen er sat i spil af Vikarbureauernes Brancheforening, hvor Hartmanns har indstillet den dygtige Kasper til titlen. Alle vikarbureauer i branchen har haft mulighed for at indstille en vikar, der har udmærket sig særligt til titlen. I 2017 var der godt 25.000 vikarer opgjort i fuldtidspersoner. Det vil sige, at det faktiske antal af vikarer er langt højere, og konkurrencen har dermed været stor.

 

Ikke et sekund i tvivl

Der var ikke et sekunds tvivl, da Hartmanns skulle beslutte, hvem der fortjente kåringen. ”Det var faktisk Kasper, der poppede op med det samme. Det var jeg slet ikke i tvivl om. Han har været ude en del forskellige steder for os over en længere periode, og har gjort det rigtig godt. Så han er klart en værdig kandidat og nu også en værdig vinder” lyder det fra Frank Hansen fra Hartmanns, som sørger for at sende Kasper ud på opgaver. Kasper er ikke kræsen på de opgaver han bliver stillet overfor, og springer til, hvor der er brug for det.

Dansk Erhverv, som tager del i dommerpanelet, nævner at Kasper løber med titlen som årets bedste vikar, blandt andet fordi, han er en dygtig og engageret vikar, der på trods af begrænset formel uddannelse har brugt vikarbureauer til at komme ud på en del arbejdspladser og vise, hvad han duer til. ”Her har han gjort sig til en så eftertragtet vikar, at flere af vikarbureauets [Hartmanns’] kunder aktivt efterspørger ham. Det viser, at vikararbejde kan være vejen til arbejdsmarkedet, når man yder et godt stykke arbejde og i kraft af sit engagement og personlighed gør sig værdifuld på arbejdspladsen. Og rart at se, at Kasper har kunnet bruge vikararbejdet som det springbræt til fast arbejde, som han også ønskede” siger sekretariatschef i Vikarbureauernes Brancheforening i Dansk Erhverv, Jakob Tietge.

 

Der er rift om Kasper

I sine 31 vikariater fordelt på 15 virksomheder har der udelukkende været gode tilbagemeldinger om Kaspers behagelige og omgængelige væsen. MetriCorr beskriver ham som pålidelig, stabil og kvalitetsbevidst, og Hartmanns hører ofte fra kunder, at han gør et super stykke arbejde. Derfor har der også været rift om Kasper, da mange virksomheder efterspørger ham ved nye opgaver.

”Vi har været og er rigtig glade for at have Kasper. Han kom lige på et tidspunkt, hvor vi havde et stort hul i vores bemanding. Vi havde været ude og forsøge med en anden partner, som vi ellers tidligere har arbejdet sammen med. Men de havde ikke lige mulighed for at stille nogen til rådighed. Derfor rettede jeg henvendelse til Hartmanns, som var lynhurtige til at sige, at de havde den rette kandidat. Vi havde dog lige et lille problem med, at han faktisk er så populær, at han var ude et andet sted på daværende tidspunkt, og havde været det længe. Men på en eller anden fantastisk måde, lykkedes det Hartmanns at trække Kasper over til os” siger Michael Berggreen Petersen fra MetriCorr.

 

Vikarerne er frontløbere på det moderne jobmarked

Arbejdsmarkedet er konstant under forvandling. I Hartmanns har vi gennem flere år oplevet en stigende efterspørgsel på vikarer – både blandt store og små virksomheder. Vi ser en tydelig trend på arbejdsmarkedet lige nu, hvor der er øget behov for fleksibilitet i arbejdsstyrken. Det bliver mere udbredt at ”leje” sine medarbejdere og ikke ”eje” dem.

Hos Hartmanns har vi naturligvis vikarer, der som Kasper bruger vikarjobbet, som et springbræt til et fast job, men der er også de vikarer, som helt bevidst har valgt det faste 8 til 16 job fra, så de selv kan styre hvornår og hvad de ønsker at arbejde med. Mennesket kombinerer altså i højere grad selv sit arbejdsliv, og det bliver mere udbredt have flere arbejdsgivere på samme tid.

 

Om Hartmanns

Hartmanns blev grundlagt i 1996 og har 14 kontorer fordelt over Danmark. Konsulenthuset har 120 ansatte, 11.000 vikarer ude årligt, 75.000 CV’er og 15.000 kandidater. Hartmanns løser 1.000 rekrutteringer og 1.000 Newplacement-opgaver årligt og er kåret til Danmarks Bedste Arbejdsplads af Great Place to Work Institute i over 7 år.