Afbrudt
CV fiksering

01. september 2022
Af Susanne Lund, Recruitment Manager 

CV-fiksering kan have fatale konsekvenser for din virksomheds fremtid 

Fikseres du som leder på det CV, der ligger foran dig i en ansættelsesproces, så risikerer du at prioritere kompetencer over personlighed og udvikling.  I et marked, hvor kompetencer hurtigt forældes, skal du bevare din nysgerrighed i starten af ansættelsesprocessen og kigge efter personligheden og mulighed for udvikling. For både dine ansatte og din virksomhed skal, i det nuværende marked, være forandringsparate.

Læs mere
Hjælp dine opsagte medarbejdere videre med Tryghedspuljen

19. august 2022
Af Ida Maria Jiman, Marketing Koordinator

Hjælp dine opsagte medarbejdere videre med Tryghedspuljen

Med Tryghedspuljen kan du som leder yde en ekstra indsats overfor medarbejdere, der afskediges som følge af besparelser, organisationsændringer, lukning af institutioner/nedlæggelser af arbejdspladser eller kapacitetsændringer. Tryghedspuljen gør det muligt for dig at hjælpe din opsagte medarbejdere med et professionelt karrieresparringsforløb (outplacementforløb), uden at det belaster økonomien yderligere. 

Læs mere
 Dreams & details – genopfind din virksomhed og dit lederskab – mens det stadig går godt

11. august 2022
Af Marketing Koordinator Ida Maria Jiman

Dreams & Details – Genopfind din virksomhed og dit lederskab - mens det stadig går godt

Rider din virksomhed lige nu på bølgen af succes, så er det måske tid til at forny den. Ja, du læste rigtigt. Ifølge bogen Dreams and Details - Genopfind din virksomhed og dit lederskab - mens det stadig går godt bør forandringer og fornyelse af virksomheden ske, imens virksomheden kører godt og stabilt og ikke, når du ser afgrunden nærme sig med hastige skridt.

Læs mere
Tiltræk de mest eftertragtede medarbejdere

29. juli 2022
Af Marketing Koordinator Ida Maria Jiman

Tiltræk de mest eftertragtede medarbejdere

Tiltræk din næste medarbejder med et godt arbejdsmiljø og en god chef. Et godt arbejdsmiljø og en god chef er vigtige faktorer, når vi overvejer et jobskifte. Selvom et godt arbejdsmiljø og den gode chef er en individuel og subjektiv holdning, er de begge afgørende faktorer for, at vi som medarbejdere har lyst til at skifte vores nuværende job ud. 

 

Læs mere
Hold den gode tone og tænk før du taler

15. juli 2022
Af Marketing Koordinator Ida Maria Jiman

Hold den gode tone og tænk før du taler

Trivsel handler ikke kun om sammenhæng mellem opgaver og kompetencer, work-life balance og fodboldborde i kantinen. Det handler i lige så høj grad om, hvordan vi taler til hinanden. Den hårde og nedladende tone smitter, men det gør den gode heldigvis også.

Læs mere
Competent Jerks and Lovable Fools – kommer I (også) til at prioritere forkert når I ansætter en leder?

01. juni 2022
Af Senior Konsulent for Leadership & Change; Henriette Curtz Jansen

Competent Jerks and Lovable Fools 

De negative konsekvenser af en ’jerk’ i førertrøjen er store for den psykologiske tryghed og medarbejdertrivslen i organisationer og har vist at være en stærkt medvirkende faktor til manglen på videndeling.

Læs mere
Søg job på jobmesser

Søg job på jobmesser

02. maj 2022
Af Ida Maria Jiman, Marketing Koordinator

Grib muligheden og brug din deltagelse i jobmesser som værktøj i din jobsøgning. Få mest ud af jobmessen og bliv husket med vores tre gode råd.

 

Læs mere
Stress - kan kultur og relationer bekæmpe det?

26. april 2022
af Ida Maria Jiman, Marketing koordinator

Stress - kan kultur og relationer bekæmpe det?

Stress er ofte en reaktion, der opstår i et samspil mellem hver enkelt af os og vores omgivelser. Vi har alle været udsat for stressede situationer i støre eller mindre grad, eller måske vi skal kalde det ekstra travle perioder, hvor det kræver lige det ekstra af os for at nå i mål?

Læs mere
Psykologisk tryghed

19. april 2022
af Ida Maria Jiman, Marketing koordinator

Psykologisk tryghed i den frygtløse organisation

Psykologisk tryghed er på alles dagsorden og med rette. Med et solidt afsæt i forskning i psykologisk tryghed af den amerikanske Harvard-professor Amy C. Edmondson bliver det mere og mere klart, at vi er nødt til at fjerne tæppet og få fejl, mangler og problemer frem i lyset for at fremme innovation, læring og udvikling i organisationen.  

Læs mere
Stress – er det ikke bare normalt?

07. april 2022
Af Henriette Curtz Jansen

Stress – er det ikke bare normalt?

I den seneste store folkesundhedsundersøgelse scorer 30% af borgere i Region Hovedstaden højt på stressskalaen. Et markant 5% hop opad siden sidste undersøgelse i 2017. Konkret drejer det sig om 422 600 mennesker alene i Region H. (Kilde: "Hvordan har du det?"Sundhedsprofil for Region Hovedstaden og kommuner 2021). Er det normalt kan vi så spørge os selv? 

Læs mere
Fællesskabets betydning for arbejdslivet

07.april 2022
Af Ida Maria Jiman, Marketing Koordinator

Fællesskabets betydning for arbejdslivet - kan vi virkelig trives hver for sig?

Corona og dens mange restriktioner førte mange virksomheder direkte ud i det eksperimentelle rum, hvor vi både så fordele og ulemper ved lange perioder med hjemmearbejde. Vi så at mange medarbejdere satte pris på den øgede fleksibilitet, men vi har også set en påvirkning af  arbejdsfællesskabet og trivslen. Men er det ligefrem nødvendigt at møde ind på kontoret for at dyrke fællesskabet?

Læs mere
mental sundhed

11. marts 2022
Af Henriette Curtz Jansen

De unge mistrives – men hvad har det med din arbejdsplads at gøre?

Det sidste døgn er reaktionerne, på den nationale sundhedsprofil 2021, begyndt at fylde på flere medieflader. Alarmklokkerne ringer - igen. For allerede ved sidste måling, for fire år siden, var forskere og fagpersoner dybt bekymrede. Særligt for de unges mentale helbred. Men hvad kan vi gøre ved det - hvem kan gøre noget - og hvor kan vi sætte ind for at beskytte unges mentale sundhed? Og hvad kan du som arbejdsgiver gøre?

Læs mere
Fastholdelse

31. januar 2022
Af Pernille Orloff

Fastholdelse

Tilbyder du dine nøglemedarbejdere målrettet karriererådgivning?

I en tid hvor det kan være udfordrende at finde de rette medarbejdere er fastholdelse centralt. Fastholdelse er resultatet af flere elementer og indsatser. Det er en naturlig del af strategisk work force planning at identificere nøglekompetencer, funktioner og ressourcer - og blandt andet sikre fastholdelse, udvikling og/eller omplacering internt i forhold til fremtidigt kompetencebehov. 

Læs mere
Brænd hamsterhjulet – Guide til et lykkeligt arbejdsliv

24. september 2021

Af Ida Maria Jiman, Marketing koordinator

Brænd hamsterhjulet – Guide til et lykkeligt arbejdsliv

Kan man få både et lykkeligt og effektivt arbejdsliv? I denne bog kommer forfatteren; Pernille Garde Abildgaard med hendes bud på, hvordan fremtidens arbejdsliv kan se ud, understøttet af inspirerende virksomhedscases og videnskabelige undersøgelser. 

Læs vores anbefaling af bogen her.

Læs mere
Tager du arbejdstelefonen med på din ferie?

12. Juli 2021

Af Ida Jiman, Marketing Koordinator

Tager du arbejdstelefonen med på din ferie?

I am enjoying my holiday… I’m supposed to say that I’ll have limited access to email and won’t be able to respond until I return, but that’s not true. I will not respond because, I am enjoying my holiday"

 

Læs mere
Virksomheder tager socialt ansvar ved at støtte unges mod

20. maj 2021

Af Stina Grøn, Leder MOT Danmark

Virksomheder tager socialt ansvar ved at støtte unges mod

Danmark er ét af de lande, hvor store og små virksomheder er længst fremme i forhold til at tage ansvar både socialt og samfundsmæssigt. Børn og unges mentale sundhed og trivsel er noget, virksomhederne vælger at støtte gennem deres CSR-engagement. Man hvad skal man vælge at støtte? 

Læs mere
Louise Dinesen

07. juni 2020

Af Louise Dinesen, chefpsykolog i konsulenthuset Hartmanns

Først udgivet i Berlingske

Jorden kalder erhvervslivet! Fatale forglemmelser koster os dyrt

I en ny bog skyder ledelsesrådgiver Christian Ørsted tre årtiers forandringsledelse til hjørne. Han erklærer krig mod begreber som »modstand mod forandring« og viser os, at liv og værdighed står centralt i ledelse, skriver Louise Dinesen, chefpsykolog i kosnulenthuset Hartmanns.

Læs mere
Arbejdsmiljø

26. april 2021

Af Kasper F. Andersen, Konsulent

Se på det psykosociale arbejdsmiljø med de økonomiske briller

Ser du som leder på din virksomheds psykosociale arbejdsmiljø med samme briller som, du ser på virksomhedens økonomi?

Det psykosociale arbejdsmiljø kan for nogen være et vidt begreb. Det er svært at tage temperaturen på det psykosociale arbejdsmiljø.  Det er svært at måle direkte, da det psykosociale arbejdsmiljø ikke fysisk kan ses og så alligevel…måske det kommer til udtryk hvert tredje år i den klassiske APV-måling?

Læs mere
”Nærheds-, trivsels- og udviklingsdialog”

25 marts 2021

Af Ida Jiman,Marketing koordinator

Zoom ind på medarbejderens trivsel 

Mød Mette- Marie vores ”nye” HR and sales Consultant i region vest. Mette-Marie er en af vores medarbejdere, der under vores ”Nærheds-, trivsels- og udviklingsdialog” fik sat ord på, at hun i virkeligheden godt kunne tænke sig nye udfordringer karrieremæssigt.

Læs mere
Har du spurgt dine medarbejdere om de trives?

Har du spurgt dine medarbejdere om de trives?

3. marts 2021

Af Pia Sandengen, Head Of Marketing Communication og Ida jiman, Marketing Koordinator

Er der noget vi er stolte af i Hartmanns, så er det vores kultur. Kultur er jo svær at beskrive. Men forestil dig et åbent kontor, hvor du ofte hører grin og latter. Vi har det nemlig rigtig sjovt, imens vi arbejder. Vi kender hinanden godt. Vi stoler på hinanden og har tillid til at vores kollegaer vil os det bedste.

Læs mere