Afbrudt
Chef over cover

Synlig ledelse - Når chefer bliver praktikanter 

27. november 2023
Af Ida Maria Jiman, Marketing Specialist

Hvert år tager vores strategiske ledelse en markant tilgang til synlig ledelse ved at deltage som praktikanter i vores egne afdelinger. I modsætning til "Undercover Chef"-konceptet foregår det her uden forklædning. Dette initiativ er ikke kun en lektion i virksomhedens indre arbejde; det er nøglen til at fremme en kultur, hvor alle aktivt bidrager til organisationens succes.

Læs mere
Ledelse af flere generationer

Ledelse af flere generationer - inkluder, anerkend og udfold potentialet

31. oktober 2023
Af Ida Maria Jiman, Marketing Specialist

I en tid hvor Generation Z (født 1996-2011) for længst har indtaget arbejdsmarkedet, står vi over for en spændende dynamik med flere generationer, der arbejder side om side. I den moderne arbejdsverden er det afgørende at mestre kunsten at inkludere og lede flere generationer. 

Læs mere
Fra udfordring til mulighed- Ledelse i usikre tider

Fra udfordring til mulighed - Ledelse i usikre tider

12. oktober 2023
Af Ida Maria Jiman, Marketing Specialist

Usikre tider, præget af uforudsigelighed og eksterne påvirkninger, kan betragtes som muligheder snarere end blot udfordringer. Udforsk muligheder i kaos. Ledelse i en cirkulær forståelse åbner nye perspektiver. Se kriser som chancer for vækst og udvikling. Vær en forandringsagent og skab en agil organisation.

Læs mere
Ledelse i usikre tider - At navigere gennem forandringer

Ledelse i usikre tider - At navigere gennem forandringer

6. oktober 2023
Af Ida Maria Jiman, Marketing Specialist

At lede i usikre tider kræver en velstruktureret tilgang. Samarbejde og kultur er afgørende for succes. Ledere skal balancere kommunikation af alvor og tryghed. Håndtering af paradokser er udfordrende, kræver kreativ tænkning. Innovation er nøglen til at tackle usikkerhed. Åbenhed for nye idéer driver virksomheden frem. 

Læs mere
Fra Feriestress til Fokus – Når ansvar, beslutninger og forventninger venter

Fra feriestress til fokus – når ansvar, beslutninger og forventninger venter

10. august 2023
Af Ida Maria Jiman, Marketing Specialist

"Feriestress" eller "ferieovervældelse"? Forventninger møder virkelighed efter ferien. Her konfronteres du igen med krav og forventninger på arbejdspladsen. Ledercoaching bringer friske perspektiver, reducerer følelsen af overvældelse, og skaber balance. Genoptag arbejdet med ro og invester i din trivsel.

Læs mere
Embodied Leadership: Ledelsens nye vej til succes i en foranderlig verden

Embodied Leadership: Ledelsens nye vej til succes i en foranderlig verden

26. juli 2023
Af Ida Maria Jiman, Marketing Specialist

Embodied Leadership er en ny tilgang til ledelse, der fokuserer på kropssprog og tilstedeværelse som vigtige elementer i kommunikation og lederskab. Det skaber tillid, empati og produktivitet på arbejdspladsen og er afgørende i en foranderlig verden.

Læs mere
Hvad parforholdet kan lære os om coronaledelse

Hvad parforholdet kan lære os om coronaledelse

3. februar 2021

Af Louise Dinesen, chefpsykolog i Hartmanns

Bragt i www.mm.dk

LEDELSE Vi skal tage de følelsesmæssige reaktioner efter mange måneders nedlukning alvorligt. Med inspiration fra parforholdet er der en række erkendelser og øvelser, som kan gøre en forskel, skriver erhvervs- og krisepsykolog Louise Dinesen.

Læs mere
Fire veje til bæredygtig ledelse i kriser - og under genåbning

Fire veje til bæredygtig ledelse i kriser - og under genåbning

8. maj 2020

Af Stephen Holst, lederudviklings-konsulent i IDA, Louise Dinesen, chefpsykolog i Hartmanns A/S, og Ann-Christina Matzen, forfatter og centerleder i JAC

Bragt i www.ledelseimorgen.dk Temanummeret for Maj 2020

Ingen kender opskriften på den gode ledelse. Og da slet ikke i en krisetid præget af et diffust trusselsbillede, hvor ledere lige nu skal beskytte medarbejdere, forretning og samfund. Som ledere bør vi vide, hvad vi kæmper for, og hvad vi søger at løse i en tid med genåbning og COVID-19 hensyn. 

Læs mere
kriseledelse covid19 corona ledelse psykisk arbejdsmiljø

Kommunikation: Skal du tale krisen op eller ned?

23.april 2020

Af Michala Schnoor, Ann-Christina Matzen Andreasen & Josefsen & Louise Dinesen

Danske arbejdspladser forbereder sig lige nu på en kommende genåbning af Danmark. I lyset af COVID19 oplever mange ledere imidlertid et dilemma: Bør jeg tage ”ja-hatten” på og kommunikere i positive vendinger om fremtiden og det håbefulde, der sker i organisationen? Eller skal vi tale om det, der er og har været hårdt, belastende og problematisk? Læs her, hvordan du som leder kommunikerer i krisetider.

Læs mere
Spot og håndter krisereaktioner i fællesskab

Spot og håndter krisereaktioner i fællesskab

19. marts 2020

Af Louise Hartmann Dinesen

I denne tid er krisereaktioner en reel trussel for mennesker, arbejdspladser og samfund. Her får du råd om, hvordan du spotter og afhjælper reaktioner i krisesituationer blandt dine medarbejdere og lederkolleger.

Læs mere

Krisetid! Ledere kom ud af kontrolrummet  

17. marts 2020

Af Mette Gyde Møller, Lene Eriknauer & Louise Dinesen  

I Hartmanns hjælper og rådgiver vi i disse dage ledere og tillidsvalgte, som er i tvivl om, hvordan de skal håndtere ledelse, kommunikation og psykosocialt arbejdsmiljø under Corona-krisen. '

Den situation hele Danmark er i, har store indgreb i vores hverdag, og ingen kender alle svar og alle konsekvenser af situationen. Vi skal sikre mennesker, men også arbejdspladser og fremtidens arbejdsmarked.  

Læs mere
konsulenthus hartmanns rekruttering vikar outplacement chef over-cover ledelse

Når chefen træder ud af rampelyset

18. februar 2020

Dygtige ledere har indsigt i medarbejderes dagligdag og forstår de udfordringer og frustrationer, som de står over for.

Den indsigt og forståelse for medarbejderens hverdag kan blive større, når ledere kommer ud af hjørnekontoret og deltager i den daglige drift på lige fod med medarbejderne. Det at opleve det på egen krop er noget, der kan sætte gang i forandringer og tilpasning af strategi.

Læs mere
employer branding hartmanns konsulenthus

Er dit employer brand klar til fremtiden? 

14. januar 2020

Af Sara Pihl Hansen, Marketingchef i Hartmanns

Fremtiden kalder på specialister! De er den afgørende nøgle i jagten på vækst (og overlevelse). Vi befinder os i et vakuum, hvor beskæftigelsen er historisk høj, men vi er sultne efter specialister. Hvorfor skal de vælge netop jeres virksomhed?

Læs mere